Omgeving van Gamle Strynefjellsvegen

Noorwegen is een land van vele hoogtepunten. Er is zoveel te zien, dat je dit nooit in één vakantie zal redden. Om toch zo veel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken, is het belangrijk om een trip te plannen en goed te kijken wat er bij elkaar in de omgeving ligt.
 

Geiranger en Geirangerfjord

Het dorpje Geiranger is gelegen in de Geirangerfjord en trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen, die veelal met een cruiseschip komen. Het is één van de mooiste fjorden van Noorwegen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de fjord zijn meerdere bijzondere watervallen te vinden, zoals de bekende Zeven Zusters. Tevens zijn er meerdere uitkijkplatformen te vinden, zodat je vanuit diverse hoeken de prachtige natuur kan bewonderen.
 

Toeristische route Geiranger-Trollstigen

Vlakbij de Gamle Strynefjellsvegen liggen nog twee National Scenic Routes. Hiermee zou je een grotere route af kunnen leggen. De route sluit aan beide kanten aan op snelweg 15, dat weer in verbinding staat met de toeristische route Geiranger-Trollstigen. Deze route brengt je langs de hoogtepunten Geiranger, Geirangerfjord en de Trollstigen.
 

Toeristische route Sognefjellet

Net als de route Geiranger-Trollstigen ligt ook de Sognefjellet vlakbij de toeristische weg Gamle Strynefjellsvegen. Je kan eenvoudig via snelweg 15 bij de Sognefjellet komen en vervolgens deze 108 kilometer lange route afleggen. De weg is de meest hooggelegen bergweg in Noord-Europa en loopt dwars door Jotunheimen National Park.